Leica Viva GS10 GNSS

Leica Viva GS10 GNSS

Najbolji sustav za Vaše integrirano rješenje

leica viva_gs10_1Leica Viva GS10 je vrlo svestran GNSS. Integrirana i modularna rješenja omogućuju Vam da odabrete savršeno rješenje za svoje potrebe.

Leica Viva GS10 u svom robusnom kučištu kombinira dvije velike baterije, utor za SD karticu i naravno mjernu jezgru koja predstavlja vrhunac GNSS tehnologije proizvođača Leica Geosystems. GS10 može raditi s terenskim kontrolerom ili na daljinu putem ugrađenog Web sučelja.

Idealen GNSS prijemnik za integraciju

Leica Viva GS10 je modularan i univerzalan GNSS prijemnik, koji se slobodno može kombinirati s Leicinim instumentima kao i sa instumentima drugih proizvođača. Radi samostalno, povezano s terenskim kontolerom, ili je upravljiv preko Web sučelja na smartphone-u. Za samostalan rad zadužena je baterija duge autonomije. GS10 ima prostor za dvije velike Li-Ion baterije, koje su izmjenjive tokom rada. Autonomija prijemnika je osobito korisna u postavljanju statičkog promatranja i kod postavljanja referentne stanice. Zahvaljujući brojnim konektorima GS10 može biti povezan na različite senzore kao što su dubinomjer, kamera, skener, kutomjer itd. Prijemnik radi savršeno i kao trajna GNSS referentna stanica (podržava razne GNSS antene)  ili kao dio sustava za praćenje kretanja i deformacija (monitoring).

Spreman za najteže terenske uvjete

Cijelo kučište prijemnika ispunjuje oznaku IP68, što znači da je instument potpuno otporan na vodu i prašinu (uranja do 1m na 30minuta), raspon temperature od -40°C do +65 °C, prijemnik podnese pad sa 1m na tvrdu podlogu.

Spojiv i fleksibilan

Leica Viva GS10 GNSS komunicira s vanjskim uređajima putem ugrađenih komunikacijskih sučelja. Za bežični prijenos podataka na kratke udaljenosti služi Bluetooth i WLAN, na velike udaljenosti (npr. komunikacija sa GNSS referentnom stanicom) ulogu preuzima prijenosni radio ili GSM/GPRS/UMTS modemi.

Da li je moguće GS10 upotrebljavati kao RTK rover? Naravno! Ako prijemnik nosite u ruksaku, na krutom visku samo GNSS antenu i terenski kontroler, Vaše ruke neće trpjeti i lako možete raditi cijeli dan.

Glavne značajke

leica captivate cs20 cs35 120 Terenski kontroleri Leica Captivate CS20 i CS35
Leica CS20 je iznimno robusan i univerzalan terenski kontroler s fizičkom tipkovnicom, CS35 je robusan tablet s velikim naslonom osjetljivim na dodir i velikom snagom procesora. Instalirana programska oprema Leica Captivate ponijeti će Vaše 3D podatke iz ureda na teren.
leica viva gs14 gnss captivate 120 Programska oprema Leica Captivate
Iskustvo uporabe Leica Captivate-a je nadahnjujuće. Na transparentnom zaslonu na dodir lako ćete pristupiti aplikacijama i podacima. Radni procesi su organizirani u gornjoj traci sa slikama, a aplikacije u donjoj traci s ikonama. 3D preglednik može prikazati različite vektorske i rasterske podloge koje su prekrivene slojem mjernih točaka, linija, krivulja i površina.
leica_viva_gs10_3 Brojni načini djelovanja
GS10 GNSS djeluje samostalno ili povezan sa vanjskim uređajima. Podržava instalaciju statičkog promatranja kao referentna stanica RTK rover ili SmartPole. Mnogo mogućnosti povezivanja omogućuje GS10 da se poveže s raznim senzorima npr. dubinomjer, kamera, skener itd.
leica viva gnss unlimited 120 Više od 500 kanala za sve GNSS konstalacije
Leica Viva GS10 je otporan na budućnost, jer podupire sve postojeće i testirane GNSS signale svih četiri konstalacije: GPS, GLONASS, Galileo i Compass. Vaš prijemnik je stoga spreman za budućnost. Štoviše – paket Leica Viva GNSS Unlimited je moguće nadograditi sa više od 500 GNSS kanala!
leica smart_rtk RTK s pouzdanošću >99.99%

Dokazani Leicini algoritmi SmartTrack+, SmartRTK i SmartCheck+ vode brigu za nenadmašno praćenje satelita, konzistentnu preciznost izmjerenih točaka te najpouzdaniju i najbržu inicijalizaciju svih GNSS instrumenata. Izračun inicijalizacije traje samo 5 sekundi!

leica xrtk icon Leica xRTK – RTK mjerenje u najtežim uvjetima
Leica xRTK je potpuno novo rješenje za određivanje položaja po metodi RTK, koja uspjeva odrediti nepoznati broj cijelih valova GNSS čak i u najtežim uvjetima. Vrhunsku pouzdanost osigurava algoritam Leica SmartRTK, preciznost xRTK mjerenja od 10 cm do 30 cm. RTK mjerenja u šumi i drugim teškim uvjetima su konačno moguća.

Tehnični podaci

GNSS prijemnik GS10
Prijemnik 120 kanalni GNSS (moguča nadgradnja na više od 500 kanala), tehnologije SmartTrack+, SmartCheck+ i SmartRTK
Podržani signali GPS: L1, L2, L2C, L5 / GLONASS: L1, L2 / Galileo (Test): GIOVE-A, GIOVE-B / Galileo: E1, E5a, E5b, Alt-BOC / Compass / SBAS: WAAS, EGNOS, GAGAN, MSAS
Preciznost Network RTK Hz: 8 mm + 0.5 ppm / V: 15 mm + 0.5 ppm
Komunikacijska vrata Bluetooth® 2.0 Class 2,  8-pinski kombinirani priključci Lemo, priključak za dodatnu bateriju, utor za SD karticu
Preciznost Bolja od 99,99 % sa upotrebom tehnologije Leica SmartCheck+
RTK podatkovni formati Leica, Leica 4G, Leica Lite, CMR+, RTCM2.x, RTCM 3.x (potpuna potpora transformacijskoj komunikaciji RTCM3.1)
Podržane mreže VRS, FKP, iMAX, MAX, Nearest Station
Osvježavanje položaja do 20 Hz
Ostalo Pohrana “sirovih” podataka (RINEX, MDB), prijenos NMEA
Fizička svojstva
Raspon radne temperature od – 40 °C do + 65 °C
Otporan na vodu, pijesak i prašinu  IP68; uranjanje u vodu do dubine od 1 m
Otpornost na padove izdržava slobodan pad s visine od 1 m 
Napajanje
Baterije Izmjenjive baterije i punjive Li-Ion baterija GEB222 6 Ah / 7,4 V, autonomija 14 sati kada se koristi Bluetooth i 3.5G modem s obje baterije
Vanjsko napajanje Nazivni napon napajanja 12 V DC radni raspon 10,5-28 V DC