GEOWILD

Leica RTC360 3D laserski skener

Automatski unaprijed registrirajte podatke oblaka točaka na terenu kako biste brzo proveli provjere kvalitete, poboljšali produktivnost i donijeli bolje informirane odluke na licu mjesta

Kompaktna, precizna i lagana pametna antena

Rješenje za 3D snimanje stvarnosti Leica RTC360 omogućuje korisnicima da dokumentiraju i snimaju svoja okruženja u 3D, poboljšavajući učinkovitost i produktivnost na terenu i u uredu putem brzog, jednostavnog za korištenje, preciznog i prijenosnog hardvera i softvera. RTC360 3D laserski skener rješenje je za profesionalce za upravljanje složenim projektima s točnim i pouzdanim 3D prikazima i otkrivanje mogućnosti bilo kojeg mjesta.

 • Visoko prenosivo, visoko automatizirano, intuitivno i dizajnirano za maksimalnu produktivnost, rješenje RTC360 učinkovito kombinira RTC360, 3D laserski skener visokih performansi, Leica Cyclone FIELD 360 aplikaciju za mobilne uređaje za rubno računalstvo za automatsko registriranje skeniranja u stvarnom vremenu iLeica Cyclone REGISTER 360 PLUS uredski softver za besprijekornu integraciju vašeg 3D modela u vaš tijek rada.
 • Snimite skeniranje, uključujući obogaćivanje slika visokog dinamičkog raspona (HDR), za manje od dvije minute.
 • Automatski bilježite svoje poteze od stanice do stanice kako biste unaprijed registrirali svoje skeniranje na terenu bez ručne intervencije.
 • Povećajte svoje prikupljanje podataka informacijskim oznakama koje ilustriraju prilike za bolje planiranje, odražavaju stvarnost stranice i povećavaju svijest o situaciji vaših timova
 • Izravno objavite svoje snimljene podatke iz Cyclone FIELD 360 u Leica TruView Cloud za brzu razmjenu informacija o projektu prije uvoza i registracije
Reality Cloud Studio, pokreće HxDR
Vaša sve-u-jednom, jednostavna za korištenje i snažna aplikacija u oblaku za vizualizaciju, suradnju i pohranjivanje podataka u stvarnom vremenu.

Najbolji i najprecizniji laserski skener na svijetu

Leica RTC360 laserski skener nudi najsuvremenije tehnologije za lasersko skeniranje sa 2 milijuna točaka u sekundi, visokokvalitetne HDR slike, izrada panoramskih fotografija u inovativnoj tehnologiji za samostalno spajanje skenograma.

S jednim pritiskom na gumb u manje od dvije minute digitalizirajte svijet oko sebe u fotorealističnom oblaku točaka i skenogramima iz različitih pozicija.

Već na terenu možete vidjeti kombinirani 3D oblak točaka u mobilnoj aplikaciji Leica Cyclone FIELD 360. Tako ste u svakom trenutku sigurni da niste propustili bilo koji detalj.

Brz, okretan, precizan, inovativan

Laserski skener Leica RTC360 nudi rješenja za maksimalnu produktivnost pri snimanju prostornih podataka čak i u većim kompleksnim objektima. Odlikuje ga prenosivost, brzina i preciznost a istovremeno je iznimno automatiziran i jednostavan za korištenje. Lasersko skeniranje traje najmanje dva puta brže od svojih konkurenata. Unatoč ekstremnoj brzini mjerni raspon je vrlo korisnih 130 metara. U manje od minute izrađuje visokokvalitetne HDR panoramske fotografije visoke rezolucije bez obzira na svjetlosne uvjete.

 

Leica RTC360 je prvi laserski skener u svijetu, koji koristi vizualni inercijski sustav (Visual Inertial System, VIS) za automatsko određivanje kretanja i orijentaciju skenera između susjednih stajališta. “Oči” skenera percipiraju pokrete cijelo vrijeme, čak i kad nosite skener po prostoru ili ga prebacujete u drugi prostor.

Revolucionarna kombinacija svih tih tehnologija pruža vam jedinstveno korisničko iskustvo, povećanu produktivnost na terenu, značajne uštede vremena i truda. Automatsko kombiniranje skeniranja u jedan oblak točaka već na terenu a još uvijek pruža poboljšan pregled na cjelovitost i kvalitetu prijema kao i smanjenje uredskog posla zbog znatno ubrzane obrade unaprijed upisanih točaka.

 

Mnoge male pogodnosti zaokružuju inovativan sustav za pričvršćivanje na stativ, učinkovito upravljanje baterijom, jednostavno upravljanje preko zaslona na dodir ili ploče (Android, iOS), modernoga LED indikatora ispod rotirajućeg ogledala sa kompaktnim dizajnom i malom težinom. S Leica RTC360 brinite se samo o produktu iz oblaka točaka!

Vrlo poseban naglasak

 

Tehnologija VIS*

Integrirana tehnologija Visual Inertial System, VIS (vizualni inercijski sistem) je novost na području zemaljskog laserskog skeniranja. Ovaj Leicin patent temelji se na 5 metričkih videokamera, inercijskoj mjernoj jedinici (IMU) i inteligentni algoritam u realnom vremenu koji slijedi promijene položaja i smjera skenera u prostoru.

Pomoću podataka i žiroskopa, akcelerometara i vizualnog prepoznavanja karakterističnih objekata u prostoru, sustav automatski kombinira oblake s različitih mjesta dok skener stoji izravno na tlu. To će vam uštediti vrijeme i trud kako na gradilištu tako i u uredu, jer se skenogrami iz različitih pozicija samostalno sjedinjuju bez ikakve ljudske intervencije.

*Leica RTC360 LT ne podržava VIS tehnologiju

 

Nova definicija brzine

Leica RTC360 postavio je brzinu skeniranja lasera na 2 milijuna piksela u sekundi. Skeniranje pri razlučivosti od 12mm do 10m traje samo 26 sekundi.

Dodana je nova mogućnost dvostrukog skeniranja za automatsko uklanjanje pokretnih objekata. (primjer).

 

Fotorealistično snimanje

Leica RTC360 oblak točaka oboji fotorealistično na temelju sustava od tri HDR kamere i TruRTC tehnologije. Svaka kamera za istu scenu čini 5 različitih osvjetljenih snimaka i sastavi dinamičnu fotografiju najboljih elemenata. Ukupno nastane 432 MP neobrađenih podataka, koje algoritam samostalno pretvara u visoko razlučivu panoramsku fotografiju od 180 MP.

 

Leica Cyclone REGISTER 360

Kada govorimo o Leica RTC360, mislimo na čitav tijek rada – od terenskog prijema podataka do konačnog ishoda: 3D modela, 2D nacrta, animacije ili samo vizualno integrirana 3D oblak točaka.

 

Jednostavan i pouzdan tronožac

Izdržljiv i jednostavan za korištenje Leica GST80 iz karbonskih vlakana omogućuje brzu i pouzdanu instalaciju skenera Leica RTC360. Pored visokokvalitetnog materijala odlikuje se i pouzdanim mehanizmom za stezanje kako bi se skener mogao sigurno prenijeti.

 

Mali, prenosivi, moderan

Leica GVP736 ruksak je pažljivo dizajniran za Leica RTC360. Njegove dimenzije ne prelaze dopuštene dimenzije kabinske prtljage za zrakoplov. U robusnom ruksaku unatoč dimenzijama pored skenera možete pohraniti još 4 baterije, punjač i mobilni tablet.

Tehnički podaci

OPĆE
Slikovni skener3D laserski skener s integriranim sferičnim snimanjem slike i vizualnim inercijskim sustavom
PrimjenaIndustrija, graditeljstvo, BIM, kulturna baština, obnove i rekonstrukcije, forenzika
Funkcionalnost
 • Upravljanje sa zaslonom na dodir ili tablicom; pohranjivanje na USB stick
 • Trenutni prijenos slika i skeniranih podataka, 2D ili 3D pregled i kontrola u stvarnom vremenu uz aplikaciju Leica Cyclone FIELD360)
 • Automatsko kombiniranje skeniranja izravno na terenu (bez meta i drugih pomagala) na temelju sutava za praćenje kretanja između susjednih stajališta (tehnologija VIS)
 • Povezivanje s oblakom
 • Mogućnost dodavanja GNSS prijemnika, visinomjera ili e-kompasa
SKENIRANJE
SigurnostLaser Razred 1
Vidno polje360° (horizontalno) × 300° (vertikalno)
Mjerni doseg0.5 m – 130 m
Brzina

2.000.000 točaka/sekunda

Snimanje cijele okoline (full dome, 169 mio točaka)
v < 1min

Leica RTC360 LT 1.000.000 točaka/sekunda

Rezolucija3 mm, 6 mm ili 12 mm @ 10 m
Preciznost mjerenja dužine1 mm + 10 ppm
Preciznost 3D1.9 mm @ 10 m
2.9 mm @ 20 m
5.3 mm @ 40 m
Dvojno skeniranjeSamostalno filtriranje pokretnih objekata (na primjer zaobići vozila, osobe u tvornici ili zgradi…)
PRIHVAĆANJE SLIKA
Fotografija

Sistem 3 kamere s 36 MP, HDR (5 osvjetljenja, samostalno sastavljanje fotografija), 432 Mpx sirovih podataka

Prihvaćanje HDR kalibrirane sferične fotografije (180 Mpx)

Vidno polje 360° × 300°

BrzinaPrihvaćanje cijele okoline (full dome) u 1 min bez obzira na svjetlosne uvjete
SISTEM NAVIGACIJSKIH SENZORA

Vizualni inercijski sistem (VIS)*

*Leica RTC360 LT ne podržava VIS tehnologiju

Sistem 5 video kamera s integriranom tehnologijom raspoznavanja karakterističnih objekata u prostoru za slijeđenje pokreta skenera između stajališta
Inercijska mjerna jedinica (IMU)

Samostalna kompenzacija nagiba

Potpora za samostalno uparivanje skenograma tehnologijom VIS

Dodatni senzoriVisinomjer, e-kompas, GNSS
DRUGO
Upravljanje
 • Na dodir osjetljiv zaslon u boji na skeneru ili
 • Tablica s aplikacijom Leica Cyclone FIELD 360
Povezanost Wi-Fi s 360° antenom
Pohranjivanje podatakaSamostalno na USB stick kapaciteta 256 GB
FIZIČKE OSOBINE
KućišteAluminij
Dimenzije12 × 24 × 23 cm
Težina5.3 kg
Temperaturni raspon-5 °C do +40 °C
Otpornost na prašinu i vodu

IP54

Prikladan za unutarnju i vanjsku upotrebu

NAPAJANJE 
Potrošnja energijeTipično 30 W, maksimalno 75 W
Baterija

Leica Li-ion baterija GEB361, 5.6 Ah (dvije izmjenjive baterije)

Autonomija > 5 h

 

 

 
 

Imate dodatnih pitanja?