Leica Nova TM50

Leica Nova TM50

Tahimetar za uočavanje i najmanjih pomaka i deformacija

TM50-2živimo u dinamičnom svijetu. Mostovi se savijaju i tresu, zgrade i brane ulijegaju, planine se kreću, ledenjaci se tope, a vulkani eruptiraju

Svijet oko nas se neprestano mijenja, bilo da se radi o čovjekovom utjecaju ili utjecaju prirode. Kada kopate temelje za zgradu, ili gradite most, naručitelj radova od vas će zahtjevati osiguranje okolnih građevina. Leica Nova TM50 vam omogućuje, da precizno uočite i najmanje pomake te vam time omogučava da precizno definirate zaštitu okolnih objekata.

Leica Nova TM50 – nove dimenzije prostora oko vas

U nekim situacijama sekunde su bitne za odluku, o vašoj odluci mogu ovisiti mnogi ljudski životi. Za prave odluke nije vam dovoljna samo intuicija, potrebna je i pametna i pouzdana tehnologija na koju se sa pouzdanjem možete osloniti.

leica-nova logo

Leica Nova TM50 je jedinstven tahimetar, koji u jednom aparatu sjedinjuje najučinkovitije mjerne tehnologije. Na taj način vam otvara posve nove dimenzije prostora oko vas.mnoge mogućnosti najpreciznijih tahimetara, mogućnost višegodišnjeg kontinuiranog rada, mjerenje bez reflektora do 1 km, samostalno viziranje reflektora na udaljenosti do 3 km, slikovna podrška i povezivanje s GNSS tehnologijom,sve to sjedinjeno u Leica Nova TM50. iznimno inovativna riješenja  vam s naprednim mjernim tehnologijama osiguravaju nepogrešivu preciznost i kvalitetu prijema prostornih podataka.

Leica_Nova_TM50_Application_pic_610x285

Robotizirane operacije za trajnu instalaciju

Robotizirane operacije omogućuju vam da večinu posla tahimetar obavi sam . Nečujni, brzi i precizni motorni pogoni na osnovi piezo tehnologije osiguravaju precizne i beskonačno male kretnje tahimetra, sistema za samostalno pretraživanje (Power Search) in viziranje (ATR – Automatic Target Recognition – do 3000 m) reflektori su zaslužni za precizno viziranje, čak i kada instrument djeluje samostalno. Vaše oći nebudu trpjele zbog gledanja kroz daljinomjere, sve točke će biti izmjerene s konstantnom preciznošću.

Izvorni dizajn

Za postizanje maksimalne preciznosti  Leicini inženjeri morali su razviti  posebnan dizajn tahimetra. Velika pozornost je dana izradi kučišta, koji je odgovoran za unutarnju stabilnost instrumenta. kučište je izliveno na niskim temperaturama, da ne dolazi do unutarnjeg naprezanja materijala, ali je također dovoljno tvrdo i čvrsto, da izdrži stabilnost pri vanjskim utjecajima . Sklopovi za čitanje kutova upotrebljavaju velike krugove s kutnom podjelom, duljinomjer upotrebljava dokazanu tehnologiju PinPoint R1000 s algoritmom SystemAnalyzer, koji provjerava sve uvjete za maksimalnu preciznost mjerenja.

leica nova ms50 3 Dokazana tehnologija za fleksibilnost bez premca
Leica Nova TM50 pruža dokazane funkcionalnosti Leicinih tahimetara, s ugrađenim najboljim senzorima za največu preciznost i brzinu, te potpunu automatizaciju mjernih postupaka. Zajedno sa povezanim GNSS sistemom TM50 nudi vam potpunu fleksibilnost i pouzdane rezultate bilokada i bilogdje ih zatrebate.
leica nova tm50 4 Kontinuirani rad i dokazana pouzdanost
Leica Nova TM50 je dizajnirana za kontinuirani rad – 24 sata na dan, 365 dana u godini. Robusno kučište omogočuje djelovanje i u najneprikladnijem okruženju. Leica Nova TM50 je operativan u širokom temperaturnom rasponu te je otporan na prašinu, blato i vodu. Automatizirano delovanje je moguče i za najsunčanijih dana, kao i u potpunoj tami.
leica nova ms50 4 Slikovna potpora u svakoj situaciji
Leica Nova TM50 posjeduje dvije kamere. Prva je pregledna širokokutna kamera, druga je precizna kamera s 30× zoom-om, koja je ugrađena u sam dvogled  tahimetra. Vrhunska tehnologija za obradu digitalnih slika vam daje sliku na vašem trenutnom zaslonu (20 Hz) reproducira video vrhunske kvalitete, koji osigurava najčišći pogled kroz kameru. Odlične slikovne mogućnosti vam nude nove načine upravljanja i prihvat kvalitetnog slikovnog materiala u beskonačno mnogo aplikacija.
leica nova ms50 2 Leica SmartWorx Viva
Terenska programska oprema Leica SmartWorx Viva donosi jednostavnu upotrebu i učinak bez premca. kad vrlo kompleksnih mjerenja SmartWorx Viva omogućuje razumljive i jednostavne korake za završetak vašega rada. Sučelje je jednako na tahimetru, kao i na GNSS instrumentima, zato je kombiniranje tehnologija jednostavno i brzo.
leica nova ms50 5 Programska oprema za sva mjerenja
Opsežan raspon mjernih postupaka, više vam neče uzrokovati glavobolje. Cjeloviti programski paketi za Leica Nova TM50 pružaju vam naprednu obradu podataka, koja vam pomaže u donošenju odluka u pravi čas. Leica GeoMoS, Leica Infinity i brojna lokalna rješenja se bez poteškoća izliju u vaše radne postupke i omoguće vam kvalitetna riješenja za vaše potrebe.

 

Tehnični podatci

Merjenje kutova:
Preciznost 0.5″ do 1″
Mjerenje udaljenosti:
S reflektorom (doseg / preciznost) 3500 m / 0.6 mm + 1 ppm
Bez reflektora (doseg / preciznost) 1000 m / 2 mm + 2 ppm
Veličina točke lasera 8 mm × 20 mm na udaljenosti 50 m
Doseg ATR na okrugli GPR1 / ili 360°reflektor GRZ4 3000 m / 1500 m
Kutna preciznost i trajanje mjerenja ATR na GPR1 0.5″ ali 1″ / običajno 3 – 4 s
Brzina vrtnje s piezo motornim pogonom 180° / s
Slikovna potpora:
Ugrađene kamere 5 MP CMOS slikovni senzor / 20 Hz
Širina pogleda širokokutne / koaksialne kamere 19.4° / 1.5°
Značajke Automatsko fokusiranje, viziranje preko zaslona, digitalna skica na fotografiji
Opčenito:
Operacijski sistem / programska oprema Windows CE 6.0 / Leica SmartWorx Viva
Zaslon 8.9 cm, 640 x 480 slikovnih elemenata (VGA), color LED zaslon na dodir, vidljiv na suncu
Tipkovnica 36 osvjetljenih tipaka (12 funkcijskih i 12 alfanumeričnih tipaka), pametna tipka za pruženje mjerenja, 2 tipke za ručno fokusiranje
vijci 2 vijka za Hz pomicanje, 1 vijak za V pomicanje, vijak za ručno fokusiranje
Ugrađena memorija /pohrana sučelja 1 GB / SD kartica, USB
Komunikacijska memorija RS232, Bluetooth, WLAN
Baterija / autonomija Li-Ion 5.8 Ah / 7 – 9 sati (GEB242)
Temperaturno djelovanja – 20 °C do + 50 °C
Težina s baterijama 7.6 kg
Otpornost na prašinu in vodu (IEC 60529) / vlagu IP65 / 95%, bez kondenziranja

[maxbutton id=”1″]

Leica_Nova_TM50_BRO_en

Leica_Nova_TS50_TM50_MS50_QDC

Leica_Nova_TM50_DS_en