Cijevni laseri – Piper 100 i Piper 200

Piper 100 i 200

Leica Piper serija cijevnih lasera su savršeni za: postavljanje kanalizacije i cjevovoda za oborinske vode, cjevovoda gdje je potreban prirodan pad ili svugdje gdje je potrebna linija i nagib sa jednom laserskom zrakom. Izaberite između Pipera 100 i Pipera 200 sa Alignmasterom.

 

Moćan i kompaktan, Leica Piper je jedini laser koji stane unutar cijevi promjera 100mm. Ima čvrsto aluminijsko kućište, a posjeduje karakteristike koje će vam povećati produktivnost i smanjiti vrijeme potrebno za obavljanje posla.

 

Savršen je za sve zadatke gdje je potrebno postavljanje linije i nagiba. Ima veliki jasan ekran koji olakšava korisniku čitanje stupnjeva nagiba, poziciju linije, status baterije i indikator nagiba. Posjeduje inteligentni sustav nadzora statusa baterije koji korisniku daje informaciju koliko još ima vremena za rad. Čista, vidljiva zraka Leica Pipera je fokusirana tako da održi jasnu, čistu točku na većim udaljenostima. Automatska kompenzacija nagiba jednostavno identificira i ispravlja greške prilikom nagiba. Sam se automatski samonivelira na cijeloj dužini nagiba i eliminira postavljanja lasera za stepenaste nagibe. Piper 200 ima ALignmaster funkciju – to je patentirani sistem za automatsko ciljanje mete koji  traži i nalazi metu za brzo postavljanje sljedeći dan na poslu.

 

Karakteristike Piper 100 Piper 200
Zraka Vrlo vidljiva crvena zraka Vrlo vidljiva crvena zraka
Ekran Veliki, lako čitljiv LCD ekran Veliki, lako čitljiv LCD ekran
Alignmaster* Ne Da
Zaključavanje linije i nagiba Da Da
Poprečno podešavanje Da Da
Samoniveliranje U cijelom opsegu U cijelom opsegu
Unos nagiba Direktno Direktno
Daljinski upravljač Da, bežični Da, bežični
Kućište Čvrsto metalno Čvrsto metalno
Baterije Punjive Li-Ion Punjive Li-Ion
Vodootpornost 100% 100%

*Sistem za automatsko traženje vam omogućava da brzo nađete metu kada nastavljate rad sljedeći dan