Leica Viva GS14 GNSS

Leica Viva GS14 GNSS

Kompaktni i svestrani GNSS sustav

leica viva gs14 1Leica Viva GS14 GNSS je kompletan i svestran, ujedno iznimno kompaktni sustav GNSS.

SmartAntenna GS14 u svom robusnom kućištu objedinjuje GSM/GPRS modem s integriranom antenom, utor za micro SD kartice, baterije i naravno GNSS antene i mjerne jezgre koje predstavljaju GNSS tehnologije proizvođača Leica Geosystems. Sa SmartAntenna GS14 možete upravljati sa terenskim kontrolerom ili na daljinu putem ugrađenog Web sučelja.

Dizajniran za maksimalnu iskoristivost

Leica Viva GS14 GNSS je svestrani prijemnik, kojeg se lako može kombinirati s Leica instrumentima. To može raditi samostalno s terenskim kontrolerom preko Web sučelja ili preko tahimetra. Robusni GS14 ima mjesta za Li-Ion bateriju velikog kapaciteta koji omogućava do 6 sati autonomije pri punom opterećenju. Leica Viva GS14 je svestran, pa omogućuje instalaciju za statična promatranja i može djelovati kao referentna stanica. U kombinaciji s ostalim uređajima GS14 omogućuje sve načine kombiniranja GNSS i TPS mjerenja, čak i u najkompletnijem obliku: SmartStation ili SmartPole.

Otporan na teške terenske uvjete

Cijelo kućište prijemnika ispunjuje oznaku IP68, što znači da je instrument 100% otporan na vodu i prašinu (uranjanje do 1 m na 30 min), raspon radne temperature je od -40 °C do +65 °C, prijemnik može izdržati slobodan pad sa 1 m visine na tvrdu podlogu.

Spojiv i fleksibilan

Leica Viva GS14 SmartAntenna komunicira s vanjskim uređajima putem ugrađenih komunikacijskih sučelja. Za bežični prijenos podataka na kratke udaljenosti koristi Bluetooth a za dulje udaljenosti (npr. komunikacija sa GNSS referentnom stanicom) ulogu preuzimaju ugrađeni GSM-GPRS ili radijski modemi. Svi sastavni elementi uključujući antene ugrađeni su u kućište prijemnika tako da nema izbočenih dijelova na kojima bi se moglo uzrokovati oštećenje.

leica captivate cs20 cs35 120 Terenski kontroleri Leica Captivate CS20 i CS35
Leica CS20 je iznimno robusan i univerzalan terenski kontroler s fizičkom tipkovnicom, CS35 je robusan tablet s velikim naslonom osjetljivim na dodir i velikom snagom procesora. Instalirana programska oprema Leica Captivate ponijeti će Vaše 3D podatke iz ureda na teren.
leica viva gs14 gnss captivate 120 Programska oprema Leica Captivate
Iskustvo uporabe Leica Captivate-a je nadahnjujuće. Na transparentnom zaslonu na dodir lako ćete pristupiti aplikacijama i podacima. Radni procesi su organizirani u gornjoj traci sa slikama, a aplikacije u donjoj traci s ikonama. 3D preglednik može prikazati različite vektorske i rasterske podloge koje su prekrivene slojem mjernih točaka, linija, krivulja i površina.
leica smartpole ms60 120 Brojni načini djelovanja
GS14 GNSS djeluje samostalno ili povezan sa vanjskim uređajima. Podržava instalaciju statičkog promatranja kao referentna stanica RTK rover ili SmartPole. Mnogo mogućnosti povezivanja omogućuje GS14 da se poveže s raznim senzorima npr. dubinomjer, kamera, skener itd.
leica viva gnss unlimited 120 Više od 500 kanala za sve GNSS konstalacije
Leica Viva GS14 je otporan na budućnost, jer podupire sve postojeće i testirane GNSS signale svih četiri konstalacije: GPS, GLONASS, Galileo i Compass. Vaš prijemnik je stoga spreman za budućnost. Štoviše – paket Leica Viva GNSS Unlimited je moguće nadograditi sa više od 500 GNSS kanala!
 leica smart_rtk RTK s pouzdanošću >99.99%

Dokazani Leicini algoritmi SmartTrack+, SmartRTK i SmartCheck+ vode brigu za nenadmašno praćenje satelita, konzistentnu preciznost izmjerenih točaka te najpouzdaniju i najbržu inicijalizaciju svih GNSS instrumenata. Izračun inicijalizacije traje samo 5 sekundi!

 leica xrtk icon Leica xRTK – RTK mjerenje u najtežim uvjetima
Leica xRTK je potpuno novo rješenje za određivanje položaja po metodi RTK, koja uspjeva odrediti nepoznati broj cijelih valova GNSS čak i u najtežim uvjetima. Vrhunsku pouzdanost osigurava algoritam Leica SmartRTK, preciznost xRTK mjerenja od 10 cm do 30 cm. RTK mjerenja u šumi i drugim teškim uvjetima su konačno moguća.

Tehnički podaci

SmartAntenna GS14
Prijemnik 120 kanalni GNSS (moguča nadgradnja na više od 500 kanala), tehnologije SmartTrack+, SmartCheck+ i SmartRTK
Podržani signali GPS: L1, L2, L2C / GLONASS: L1, L2 / Galileo: E1, E5a, E5b, Alt-BOC / Compass / SBAS: WAAS, EGNOS, GAGAN, MSAS , QZSS
Preciznost Network RTK Hz: 8 mm + 0.5 ppm / V: 15 mm + 0.5 ppm
Komunikacijska vrata Bluetooth® 2.0 Class 2,  8-pinski kombinirani priključci Lemo, priključak za dodatnu bateriju, utor za SD karticu, utor za SIM karticu
Pouzdanost Bolja od 99,99 % sa upotrebom tehnologije Leica SmartCheck+
RTK podatkovni formati Leica, Leica 4G, CMR, CMR+, RTCM2.x, RTCM 3.x (potpuna potpora transformacijskoj komunikaciji RTCM3.1)
Podržane mreže VRS, FKP, MAX, iMAX
Osvježavanje položaja do 20 Hz
Ostalo Pohrana “sirovih” podataka (RINEX, MDB), prijenos NMEA
Fizička svojstva
Dimenzije antene (promjer × visina) 190 mm × 90 mm
Težina antene 0,93 kg
Raspon radne temperature od – 40 °C do + 65 °C
Otporan na vodu, pijesak i prašinu  IP68; uranjanje u vodu do dubine od 1 m
Otpornost na padove izdržava slobodan pad s visine od 1 m 
Napajanje
Baterije Zamjenjive i punjive Li-Ion baterije GEB212, 2.6 Ah / 7.4 V, autonomije 7 h
Vanjsko napajanje Nazivni napon napajanja 12 V DC radni raspon 10,5-28 V DC