LaseriOpćeniti građevinski laseri

Leica Rugby 100/100LR

Građevinski laseri: Rugby serija

 

Laseri ubrzavaju izvođenje bilo kojeg posla dok uz to eliminiraju skupe troškove i rasipanje vremena. Leica Rugby 100 i 100LR su postali standardni dio opreme na gradilištu. Robusnost, točnost i pouzdanost su glavni ključ uspjeha Leica Rugby lasera.

 

Leica Rugby 100

 

Rugby 100 je automatski samonivelirajući rotacioni laser za općenitu primjenu. Olakšava i ubrzava razne poslove kao što su betoniranje podloga, temelja, okvira, postavljanje postolja i okvira i mnoge druge.

Rugby 100 se automatski horizontira unutar 30 sekundi, ima jednostavnu tipkovnicu, samo četiri tipke na kojima su sve funkcije, kao i indikator slabe baterije. Kućište je kombinirano od čvrste izdržljive plastike i gume pa je stoga izdržljivo, a dizajnirano je da izdrži najveće napore na gradilištu. Rugby se, također, može ručno postaviti na nagib do 10% jednoosno za one aplikacije u kojima je potreban nagib.

 

Leica Rugby 100LR

 

Rugby 100LR je automatski samonivelirajući laser za općenitu primjenu i za navođenje strojeva. Olakšava i ubrzava razne poslove kao što su betoniranje podloga, temelja, okvira, postavljanje postolja i okvira i mnoge druge.

Rugby 100LR ima radni domet 770m, automatski alarm pomaka, ručno postavljanje nagiba do ± 10% sa dvoosnim samoniveliranjem. Također vrlo brzo i automatski nivelira, ima jednostavnu tipkovnica sa pet tipki koje kontroliraju sve funkcije, a ima i indikator slabe baterije i nehorizontiranosti. Ima vrlo izdržljivo kućište od vrlo otporne gume i čvrste plastike.

 

Karakteristike Rugby 100 Rugby 100LR
Zraka Čista, vidljiva zraka (635nm) Dalokosežna nevidljiva zraka (780 nm)
Niveliranje Automatsko horizontalno samoniveliranje Automatsko horizontalno samoniveliranje
Radni domet Do 300 m sa tragačem zrake Do 750 m sa tragačem zrake
Točnost ± 1.5mm na 30m ± 1.5mm na 30m
Ručno Do 10% Sa dvoosnim samoniveliranjem do 10%
Alarm pomaka (H.I. alert) Automatski Automatski sa posebnim prekidačem
Brzina vrtnje glave Dvije brzine: 5 i 10 okr/sec Dvije brzine: 5 i 10 okr/sec
Kućište Napravljeno od gume i vrlo otporne plastike Napravljeno od gume i vrlo otporne plastike
Vodootporan Da Da
Otporan na prašinu Da Da
Jamstvo 24 mjeseca 24 mjeseca