Leica Viva GS15 GNSS

Leica Viva GS15 GNSS

Najbolji svestrani GNSS sustav

leica viva_gs15_180x180Leica Viva GS15 je potpun i svestran GNSS sustav. Objedinjena i modularna rješenja omogućuju Vam da odaberete idealno GNSS rješenje za Vaše potrebe.

SmartAntenna GS15 u svom robusnom kućištu integrira dvije baterije, GSM/GPRS modem, utor za SD karticu i naravno GNSS antenu i mjernu jezgru, koji predstavljaju vrhunac GNSS tehnologije proizvođaća Leica Geosystems. GS15 može raditi s terenskim kontrolerom ili čak i na daljinu putem ugrađenog Web sučelja.

Jedinstveni dizajn

Leica Viva GS15 je modularan i univerzalan GNSS prijemnik kojega lako kombinirate s Leica instrumentima. To može raditi samostalno, povezan sa terenskim kontrolerom, tabletom, Web sučeljem ili tahimetrom. Za samostalni rad omogućena je posebno duga autonomnost baterije zbog prostora u kućištu za dvije Li-Ion baterije koje to omogućuju. Autonomija SmartAntenne posebno se iskazala u postavljanju statičkih promatranja i postavljanju referentnih stanica. U kombinaciji s ostalim uređajima GS15 omogućuje sve načine povezivanja GNSS i TPS mjerenja, čak i u najkompletniji oblik : SmartStation ili SmartPole.

Spremni za najteže terenske uvjete

Kompletno kućište prijemnika ispunjuje okolišnu oznaku IP68, što znači da je instrument potpuno otporan na vodu i prašinu (uranja u vodu do 1 m na 30 min), raspon temperature od -40 °C do +65 °C, prijemnik podnosi pad sa 1 m na tvrdu podlogu.

Spojiv i fleksibilan

Leica Viva GS15 SmartAntenna komunicira s vanjskim uređajima putem ugrađenih komunikacijskih sučelja. Za bežični prijenos podataka na kratke udaljenosti koristi Bluetooth a za dulje udaljenosti (npr. komunikacija sa GNSS referentnom stanicom) ulogu preuzimaju ugrađeni 3.5G GSM/UMTS ili radijski modemi. Svi sastavni elementi uključujući antene ugrađeni su u kućište prijemnika tako da nema izbočenih dijelova na kojima bi se moglo uzrokovati oštećenje.

 

 leica captivate cs20 cs35 120 Terenski kontroleri Leica Captivate CS20 i CS35
Leica CS20 je iznimno robusan i univerzalan terenski kontroler s fizičkom tipkovnicom, CS35 je robusan tablet s velikim naslonom osjetljivim na dodir i velikom snagom procesora. Instalirana programska oprema Leica Captivate ponijeti će Vaše 3D podatke iz ureda na teren.
leica viva gs14 gnss captivate 120 Programska oprema Leica Captivate
Iskustvo uporabe Leica Captivate-a je nadahnjujuće. Na transparentnom zaslonu na dodir lako ćete pristupiti aplikacijama i podacima. Radni procesi su organizirani u gornjoj traci sa slikama, a aplikacije u donjoj traci s ikonama. 3D preglednik može prikazati različite vektorske i rasterske podloge koje su prekrivene slojem mjernih točaka, linija, krivulja i površina.
leica viva gs15 smartpole 120 Brojni načini djelovanja
GS15 GNSS djeluje samostalno ili povezan sa vanjskim uređajima. Podržava instalaciju statičkog promatranja kao referentna stanica RTK rover i SmartPole ili SmartStation. Mnogo mogućnosti povezivanja omogućuje GS15 da se poveže s raznim senzorima npr. dubinomjer, kamera, skener itd.
leica viva gnss unlimited 120 Više od 500 kanala za sve GNSS konstalacije
Leica Viva GS15 je otporan na budućnost, jer podupire sve postojeće i testirane GNSS signale svih četiri konstalacije: GPS, GLONASS, Galileo i Compass. Vaš prijemnik je stoga spreman za budućnost. Štoviše – paket Leica Viva GNSS Unlimited je moguće nadograditi sa više od 500 GNSS kanala!
leica smart_rtk RTK s pouzdanošću >99.99%Dokazani Leicini algoritmi SmartTrack+, SmartRTK i SmartCheck+ vode brigu za nenadmašno praćenje satelita, konzistentnu preciznost izmjerenih točaka te najpouzdaniju i najbržu inicijalizaciju svih GNSS instrumenata. Izračun inicijalizacije traje samo 5 sekundi!
leica xrtk icon Leica xRTK – RTK mjerenje u najtežim uvjetima
Leica xRTK je potpuno novo rješenje za određivanje položaja po metodi RTK, koja uspjeva odrediti nepoznati broj cijelih valova GNSS čak i u najtežim uvjetima. Vrhunsku pouzdanost osigurava algoritam Leica SmartRTK, preciznost xRTK mjerenja od 10 cm do 30 cm. RTK mjerenja u šumi i drugim teškim uvjetima su konačno moguća.

Tehnički podaci

SmartAntenna GS15
Prijemnik 120 kanalni GNSS (moguča nadgradnja na više od 500 kanala), tehnologije SmartTrack+, SmartCheck+ i SmartRTK
Podržani signali GPS: L1, L2, L2C, L5 / GLONASS: L1, L2 / Galileo (Test): GIOVE-A, GIOVE-B / Galileo: E1, E5a, E5b, Alt-BOC / Compass / SBAS: WAAS, EGNOS, GAGAN, MSAS
Preciznost Network RTK Hz: 8 mm + 0.5 ppm / V: 15 mm + 0.5 ppm
Komunikacijska vrata Bluetooth® 2.0 Class 2,  8-pinski kombinirani priključci Lemo, priključak za dodatnu antenu, utor za SD karticu, utor za SIM karticu
Pouzdanost Bolja od 99,99 % sa upotrebom tehnologije Leica SmartCheck+
RTK podatkovni formati Leica, Leica 4G, Leica Lite, CMR+, RTCM2.x, RTCM 3.x(potpuna potpora transformacijskoj komunikaciji RTCM3.1)
Podržane mreže VRS, FKP, MAX, iMAX, Nearest Station
Osvježavanje položaja do 20 Hz
Ostalo Pohrana “sirovih” podataka (RINEX, MDB), prijenos NMEA
Fizička svojstva
Raspon radne temperature od – 40 °C do + 65 °C
Otporan na vodu, pijesak i prašinu  IP68; uranjanje u vodu do dubine od 1 m
Otpornost na padove izdržava slobodan pad s visine od 1 m 
Napajanje
Baterije Zamjenjive i punjive Li-Ion baterije GEB212, 2.6 Ah / 7.4 V, autonomije 10 h sa dvije baterije, izmjenjive tokom rada.
Vanjsko napajanje Nazivni napon napajanja 12 V DC radni raspon 10,5-28 V DC